NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 18 december 2018 11:15

Deelnemers PPS Virusbeheersing komen bijeen

Nr25c PPS newsOp maandag 10 december 2018 kwamen de deelnemers van de PPS Virus- en vectorbeheersing bijeen.

Het doel van de PPS is het ontwikkelen van een duurzame, effectieve en klimaatbestendige set beheersmaatregelen tegen virusinfecties. Hierdoor kan zowel het percentage pootaardappelen dat bij de nacontrole wordt gedeclasseerd dalen als het aantal bespuitingen met chemische gewasbeschermingsmiddelen tegen bladluizen. De onderzoeksresultaten werken ook door naar de suikerbietensector.

 

Door het verbod op neonicotinoïden is de PPS actueler dan ooit geworden. Het verbod maakt de luisbestrijding in zowel aardappelen als in bieten veel moeilijker. Daarbij komt dat door de klimaatverandering luizen in de winter weten te overleven.  

Deelnemers aan de PPS zijn (via de Stichting NAO-Projecten): Agrico, Agroplant, Averis, C. Meijer, HZPC, Royal ZAP, Schaap Holland en Stet Holland.  De overige  partners zijn: Pootaardappel Academie Flevoland & Noord-Holland,  Stichting IRS, NAK, Agrifirm Plant, CAV Agrotheek, Bayer CropScience SA-NV, Koppert Biological Systems, De Groene Vlieg Bio Control, Certis Europe BV, Belchim Crop Protection BV en Suikerunie.

 

Contactpersoon: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)