NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 04 december 2018 10:18

Zero hunger

Nr24b VN newsNAO heeft  meegedaan aan een bijeenkomst ‘De bedrijfspraktijk & SDG’s: van bewustwording naar impact' afgelopen vrijdag bij de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De organisatie was in handen van het Global Compact Netwerk Nederland (GCNL) www.gcnetherlands.nl en het Netwerk Groene Groeiers van VNO-NCW www.groenegroeiers.nl

De VN heeft 17 doelstellingen, sustainable development goals (SDG’s)  geformuleerd om richting 2030 een aantal grote problemen op de wereld op te lossen. www.un.org/sustainabledevelopment/sustainable-development-goals/.

Ook de NAO wil  actief betrokken zijn aangezien de aardappel zowel qua veredeling, teelt, handel en als voedingsmiddel wereldwijd enorm kan bijdragen aan het verminderen van voedseltekorten.

Een verslag van de bijeenkomst is te vinden via deze link www.vno-ncw.nl/sdgimpact . U vindt hier ook de SDG-voortgangsrapportage van Global Compact Nederland  ‘Bedrijven op weg naar 2030’ alsmede het opinie artikel van Jan Peter Balkenende (DSGC) en Jan-Willem Scheijgrond (vz GCNL) uit het FD van 30 november jl.

Nadere informatie Dick Hylkema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.