NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 20 november 2018 09:30

‘Maak waardeverhoging zichtbaar’

Nr23b ABN news2‘Waardeverhogende activiteiten moeten door de hele keten zichtbaar worden’, luidt één van de aanbevelingen die naar voren kwam tijdens de bijeenkomst Next Generation Farming van ABN-Amro.

Vertegenwoordigers uit de sector, waaronder de NAO, brachten hun ideeën in om te komen tot een duurzame landbouw die past in de LNV-visie ‘Kringlooplandbouw’.  

Door waardeverhogende en verduurzamende activiteiten zichtbaar te maken, kan de waarde die aan het begin van de keten is toegevoegd worden vastgehouden tot het eind van de keten.

 

Nr23b ABN news1Zo luidde de conclusie van interactieve subsessie ‘Plantaardige keten’ op woensdag 14 november 2018 in Amsterdam. De technologie, zoals blockchain en Life Cycle Analyses methodieken (LCA), kunnen het zichtbaar maken ondersteunen.

Duurzaamheid zagen de deelnemers niet alleen als een West Europees thema maar wordt ook in Azië en andere opkomende economieën steeds belangrijker. Door voorop te lopen in deze ontwikkeling kan Nederland gidsland zijn voor een duurzame landbouwpraktijk, concludeerde ABN-Amro.

 

Contactpersoon  Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)