NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 06 november 2018 09:46

Aftrap PotatoNL seizoen 2018/2019

Nr22a PotatoNL new1Afgelopen donderdag 1 november is het tweede jaar van PotatoNL van start gegaan. In een speciale bijeenkomst in Emmeloord waren ruim 50 aanwezigen. Voorzitter Mark Brantjes is voorzitter van de stuurgroep gevormd uit ZLTO, LNCN, VAVI en NAO.

Hij wees de aanwezigen en de vakpers op een beperkt aantal aanpassingen in het tweede jaar. Zo is het minimum transactievolume 100 ton i.p.v. 50 ton. Daarnaast hebben de rassengroepen een andere benaming gekregen namelijk de bestemming (fastfood, regular en verse friet). De noteringscommissie kan bij meerderheid rassen verwijderen, toevoegen of verplaatsen in de frietgeschikte noteringen. Het nieuwe reglement en protocol is op de website van PotatoNL te vinden www.potatonl.com.

Nr22a PotatoNL new2Tijdens de bijeenkomst was er teven een presentatie door Marc Calon, voorzitter van LTO Nederland. Hij ging in op de positie van de boer in de keten en hoe wereldwijd prijzen tot stand komen. Ook feliciteerde hij PotatoNL met het bereikte resultaat t.a.v. het bereiken van 1 landelijke notering voor de Nederlandse aardappelsector.