NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 03 juli 2018 08:45

Werkbezoek Egypte aan Nederland

Nr14a egypte news3De vrij recent aangestelde Directeur van de Egyptische fyto autoriteit (Central Administration of Plant Quarantaine CAPQ) Dr. El Attar en zijn collega Dr. islam Aboelela bezochten vorige week - op uitnodiging van de NAO en de overheid - de Nederlandse pootgoedsector.

Egypte is een van de grootste afnemers van Nederlands pootgoed. Tijdens het bezoek is aandacht besteed aan veel facetten van de pootgoedsector: de NVWA in Wageningen, een pootgoedteler in Emmeloord, een introductie op het certificeringssysteem incl.  rondleiding bij NAK, een bezoek aan Agrico research, een netwerkreceptie met Nederlandse exporteurs op Egypte en een bezoek aan HZPC in Joure. Tijdens het bezoek hebben de gasten veel informatie gekregen en zijn vele zaken uitgewisseld. Belangrijk onderwerp van gesprek was het Egyptische besluit om opnieuw een norm voor zilverschurft in te voeren. Dit naar aanleiding van Nr14a egypte news1klachten door Egyptische consumptietelers.

Vanuit de Nederlandse zijde is gewezen op de risico's van toename na verscheping naar Egypte en de mogelijkheden van behandeling door de Egyptische telers. N.a.v. de discussie heeft de Egyptische zijde aangegeven dat de norm wordt ingevoerd, maar minder strikt dan eerst gepland. Na afloop van het bezoek lieten de Egyptenaren weten bijzonder content te zijn geweest met dit werkbezoek.

 

Meer informatie: Karst Weening, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 Nr14a egypte news2 Nr14a egypte news4