NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 13 maart 2018 09:56

NAO benadrukt Plant Breeders Rights Roemenië

Nr6c Roemenie tolk news1Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade in Boekarest heeft de NAO een presentatie gegeven op de National Potato Conference in Roemenië. Tijdens deze bijeenkomst op 21 februari in Poiana Brasov kwamen ongeveer 150 telers en andere betrokkenen uit de aardappelsector bijeen.

De Roemeense telers waren benieuwd naar de factoren die het Nederlandse succes verklaren. Opvallend was dat ze zelf vooral bezig zijn met de hoogte van de landbouw subsidies.

 

 

De NAO heeft uit de doeken gedaan dat het Nederlandse succes niets te maken heeft met subsidies, maar te danken is aan zaken als innovatie en samenwerking.Nr6c Roemenie zaal news2

Na 25 jaar jaar markteconomie, zijn de Roemeense telers ook nog niet gewend aan de regels die daar bij horen, bijvoorbeeld betaling van royalties. Daarom is de achtergrond van het kwekersrecht en het belang voor innovatie hiervan toegelicht.

 

Karst Weening, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.