NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 31 maart 2020 14:49

PCC lanceert tierips met NAO-logo

Nr7d Tierips news1Met ingang van 1 april 2020 start NAO met het uitleveren van nieuwe tierips voor transportmiddelen voor het losse vervoer van pootgoed. Deze tierips zijn voorzien van het NAO-logo. De huidige tierips blijven geldig tot 1 mei 2022. Reden voor de PCC Werkgroep Hygiëneprotocol om over te gaan op nieuwe tierips is het vergroten van de herkenbaarheid.

Transporteurs en wasplaatsen maken voor het verzegelen van gereinigde transportmiddelen gebruik van de tierips. De nieuwe tierips zijn net als de voorgaande tierips voorzien van een uniek nummer, en een wit vlak voor het vermelden van de einddatum van reiniging.

Het PCC Hygiëneprotocol Ringrot is een ketenerkenning om de risico’s op verspreiding van het quarantaine organisme in de pootaardappelketen zoveel mogelijk te beperken.

Nr7d Tierips news2PCC staat voor Pootaardappel Contact Commissie en is een gezamenlijke commissie van NAO en LTO. In de PCC Werkgroep Hygiëneprotocol zijn ook NAV, VAVI, NAK, NVWA, Cumela en transporteurs vertegenwoordigd. De voorzitter van LTO Werkgroep Pootaardappelen is voorzitter van de PCC en de werkgroep. NAO voert het secretariaat van de PCC en de werkgroep.

 

Contactpersoon: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Maries Elemans (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)