NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 26 Maart 2019 12:13

NAO mede oprichter fytocompass.nl

Nr6a Fytocompass newsNAO is nauw betrokken bij de oprichting van de website fytocompass.nl. Het doel is het vergroten van de bewustwording over fytosanitaire risico’s. De Nederlandse overheid en andere organisaties in de plantaardige sector ondersteunen het initiatief.

De website biedt ondernemers informatie over ziekten en plagen, ook kunnen ze een Fytosanitaire RisicoInventarisatie en -Evaluatie (F-RIE) maken. Dit draagt bij aan een betere bewustwording van fytosanitaire risico’s. Dit verkleint het risico op een incident voor de ondernemer en voor de hele keten.

 

FytoCompass biedt naast de risico-inventarisatie, alerts bij risico’s, nieuws over actuele vondsten en een kennisbank met informatie over plagen, ziekten, protocollen, ect. Iedere teler kan via Mijn FytoCompass op de website een profiel aanmaken en direct starten met invullen van de vragenlijsten.

Contactpersoon Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Lees: Persbericht PlantgezondheidEvent