NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 26 Maart 2019 12:05

Stand van zaken Actieplan Plantgezondheid

Nr6e Plantgezondheid newsVorig najaar is het Actieplan Plantgezondheid van de BO Akkerbouw gelanceerd. Er is een stuurgroep geformeerd en ook de NAO doet actief mee aan het plan omdat een vitale teelt in Nederland van groot belang is ook voor de handel en de gehele keten.

De akkerbouwketen werkt met dit ambitieuze actieplan aan lagere milieu-impact, een vitalere bodem en meer biodiversiteit. Ambitie is in 2030 koploper te zijn in duurzame teeltmethoden die afnemers erkennen en die maatschappelijke waardering krijgen. Het actieplan moet ook voorkomen dat ad hoc maatregelen worden genomen of opgelegd, niet passend bij of verstorend voor teeltmethoden en -systemen waar de sector zelf perspectief in ziet.
De uitvoering van het Actieplan ligt niet alleen bij de BO Akkerbouw maar juist ook bij de diverse sectoren en ketens. De BO doet de coördinatie doen en daartoe is op parttime basis Geert Pinxterhuis aangetrokken.

De actuele stand van zaken staat beschreven in bijgaand A4

Meer informatie: Dick Hylkema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.