NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

donderdag, 03 juni 2021 11:50

“Aardappel” binnen SeedNL krijgt vorm

Nr11c SeedNL newsAl meerdere jaren zet de NAO zich, in samenspraak met de Ministeries van Landbouw en Buitenlandse Zaken, in voor het verbeteren van de vele aardappelprojecten die in het kader van ontwikkelingssamenwerking worden uitgevoerd. Insteek daarbij is dat het bedrijfsleven meer wordt betrokken en dat de lokale aardappeltelers en -consumenten er ook op langere termijn van kunnen profiteren.

Met ondersteuning door het Netherlands Food Partnership (NFP) en met actieve bijdrage van alle stakeholders, inclusief een aantal leden van de NAO, is een “Position Paper” opgesteld. Hierin wordt aangegeven op welke wijze het aardappelcluster de beoogde doelen wil realiseren. Hierna de link naar een samenvatting van Position Paper

De volledige tekst is beschikbaar met de volgende link

 

Deze activiteit wordt ondergebracht bij SeedNL. SeedNL is de bestaande Publiek – Private samenwerking tussen de sector van uitgangsmateriaal - Plantum - en de Ministeries van Landbouw en Buitenlandse Zaken. Deze Ministeries zijn tevens de belangrijkste financiers van projecten.

Het ministerie van LNV en de NAO hebben afgespraken gemaakt over de financiering van de aardappelactiviteiten binnen SeedNL. Dit leidt er o.a. toe dat na de zomer een part time medewerker binnen SeedNL verantwoordelijk wordt voor de aardappelactiviteiten. Ook krijgt de NAO een plek in de structuur van SeedNL.

Het plan is om tijdens het congres van Potato Europe 2021 in Lelystad een aftrap te geven van de activiteiten van SeedNl m.b.t. tot aardappel.

Meer informatie: t.a.v. SeedNL - An Michiels (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en m.b.t. de NAO - Karst Weening (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)