NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 25 mei 2021 11:55

“Aardappel” krijgt plaats binnen SeedNL

Nr11c SeedNL newsAl meerdere jaren zet de NAO zich in voor het verbeteren van de vele aardappelprojecten die in het kader van ontwikkelingssamenwerking worden uitgevoerd. Insteek daarbij is dat het bedrijfsleven meer wordt betrokken en dat de lokale aardappeltelers en -consumenten er ook op langere termijn van profiteren.

Een belangrijke stap is dat deze activiteit nu wordt ondergebracht bij SeedNL. SeedNL is de bestaande samenwerking tussen de sector van uitgangsmateriaal - Plantum - en de Ministeries van Landbouw en Buitenlandse Zaken. Deze Ministeries zijn tevens de belangrijkste financiers van projecten.

Het ministerie van LNV en de NAO hebben afgespraken gemaakt over de financiering van de aardappelactiviteiten binnen SeedNL. Dit leidt er o.a. toe dat na de zomer een part time Nr11c SeedNL news 2medewerker binnen SeedNL verantwoordelijk wordt voor de aardappelactiviteiten. Ook krijgt de NAO een plek in de structuur van SeedNL. Het plan is om tijdens het congres van Potato Europe 2021 in Lelystad een nadere toelichting te geven op de activiteiten van SeedNl m.b.t. tot aardappel.

Meer informatie: Karst Weening (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Dick Hylkema (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)