NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

dinsdag, 11 mei 2021 12:14

NAO partner Take a Seed 12 t/m 19 mei

Nr10c groene zetel newsIn het kader van de sinds 2012 gehouden jaarlijkse Fascination of Plants (inmiddels in 52 landen) zet Plantum samen met partners zoals de NAO een event neer op het Plein voor de 2e kamer in Den Haag. Tijdens dit event wordt aandacht gevraagd voor het belang van planten en plantwetenschap voor de samenleving. Planten zijn belangrijk voor onze voedselvoorziening en ons welbevinden.

Het thema is Take a Seed. Er staat een grote stoel (een kunstobject van 3,5 meter hoog en bedekt met meer dan 3000 planten) voor het gebouw van de Tweede Kamer en daar kunnen politici en burgers in de week van 12 t/m 19 mei plaats nemen. Aansluitend aan de opening op 12 mei (door burgermeester Jan van Zanen en Karin Bloemen) zullen diverse Tweede Kamer leden op de stoel plaats nemen voor een kort interview over hun fascinatie voor planten.
Een compilatie hiervan wordt getoond tijdens de online talkshow Take a Seed op 18 mei a.s. van 15.30-16.30 uur.

Tijdens deze online talkshow voelt Jeroen Pauw op het scherpst van de snede zijn gasten aan de tand over plantenveredeling, innovatie, plantgezondheid, duurzaamheid en klimaat.

Gasten aan tafel zijn o.a.:
Louise Vet; hoogleraar ecologie
John van der Oost; biochemicus en hoogleraar microbiologie
Joris Thijssen; PvdA Tweede Kamerlid
Thomas Grosfeld; Manager Economie & Innovatie VNO-NCW, MKB Nederland
Cora van Nieuwenhuizen; minister van Infrastructuur en Waterstaat
Met sidekick: Sabine Scharwachter, voorzitter van DWARS, GroenLinkse Jongeren.

Bijgaande uitnodiging bevat een aanmeldingslink voor de online talkshow.

 

Meer informatie: Dick Hylkema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.