NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

woensdag, 28 april 2021 12:43

BuRO adviseert NVWA over risico’s aardappelketen

Nr9e buro nvwa newsEen uitgebreid rapport heeft het Bureau Risicobeoordeling & onderzoek (BuRO) uitgebracht over de risico’s in de aardappelkolom. Het uitgebreide rapport en bijlagen kunt u via onderstaande links downloaden.

Het rapport gaat onder meer in op de risico's van schadelijke en Q-organismen en op de risico's van microbiologische, chemische en fysische voedselveiligheid. Het rapport geeft tevens een overzicht van de aardappelkolom.

Het rapport is een onafhankelijk advies aan NVWA. De onafhankelijkheid van BuRO is verankerd in de Wet op de Onafhankelijke Risicobeoordeling NVWA. De reacties van NAO op het rapport moest daarom beperkt blijven tot feitelijke onjuistheden en onduidelijkheden. Een aantal suggesties van NAO is overgenomen.

Het advies van BuRO wordt door NVWA gebruikt bij het richten van het toezicht. Dat betekent mogelijk een intensiever toezicht daar waar risico’s worden geconstateerd en een mogelijk verlicht toezicht, daar waar de risico’s laag zijn. BuRO wordt bij dat richten van het toezicht niet verder betrokken om de scheiding tussen risicobeoordeling en risicomanagement zuiver te houden, zo meldt de organisatie.

Contact: Jan Gottschall (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)