NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

Markt

Areaaltelling en Oogstraming, Marktinformatie, Beursprijzen, Exportcijfers en Verwerking cijfers

Hier vindt u de Areaaltelling van Consumptie-, Fabrieks-, Zetmeel en Pootaardappelen. Ook de Oogstraming van de Consumptieaardappelen, geoogst, opbrengst en Totale bruto opbrengst vindt u terig in een grafiek.

 Areaaltelling en Oogstraming

 

De Nederlandse Aardappelsector is in grote mate afhankelijk van export, dit geldt zowel voor poot- als consumptieaardappelen alsmede voor aardappelprodukten. Gemiddeld wordt 1 miljoen ton consumptie- en industrieaardappelen, 600.000 ton pootaardappelen en 3 miljoen aardappelprodukten (op basis verse aardappelen) geëxporteerd.

Onder het menu Markt vindt u oa. een link naar de Beursnoteringen van PotatoNL en de noteringen van regionale beurzen van Middenmeer en Leeuwarden.

Beursprijzen PotatoNL
Beursprijzen Leeuwarden
Beursprijzen Middenmeer

 

Tevens vindt u hier het meerjaren overzicht van de Eurex Cash Settlement, European Processing Potato Index. Deze gegevens worden welke week vernieuwd met de index van de vier landen, DEU, NED, FRA en BEL en het gemiddelde. Ook de wekelijkse update van de Termijnmarkt vindt u in grafiek vorm hier terug.

Eex Cash Settlement Eex Termijnmarkt Grafiek

 

Tevens vindt u een overzicht van de meest recent gepubliceerde Exportcijfers zowel van Consumptie- en Industrieaardappelen als van Pootaardappelen.

 

De exportcijfers voor Consumptie- en Industrieaardappelen worden gepubliceerd per maand en cumulatief per Oogstjaar (juli/aug-juni) en de exportcijfers van de Pootaardappelen per maand cumulatief per Oogstjaar waarbij de eerste publicatie plaats vindt in januari van dat oogstjaar.


Ook de bekendmaking van de maandelijkse verwerking cijfers vindt u hier. De gegevens worden 1x per maand aangevuld met nieuwe gegevens, met het overzicht van de recentste maand met afgelopen 12 maanden. Tevens bevat het ook nog een overzicht van de afgelopen 10 jaar.

 

 

Meer in deze categorie: EEX - Eurex Termijnmarkt »