NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

Rusland


NAO Rusland protocol

Hier vindt u het overzicht van goedgekeurde deelnemers van het NAO Rusland protocol. Dit protocol maakt het mogelijk om zonder te wassen consumptieaardappelen naar Rusland te exporteren.

Mede door het Russische invoerverbod met ingang van 1 juli 2013 is het protocol tot nadere mededeling niet operationeel.


 


NAO Registratie Rusland-exporteurs

Het register 'NAO Registratie Rusland-exporteurs' bevat de gegevens van bedrijven die consumptie- en pootaardappelen exporteren naar Rusland, of anderszins betrokken zijn bij deze export (bijvoorbeeld logistieke dienstverleners).


Bedrijven betrokken bij de export van consumptie- en pootaardappelen kunnen zich via de NAO aanmelden voor opname op de lijst (Danny in 't Veld, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het ministerie van EZ heeft het opstellen van de lijsten overgelaten aan de brancheorganisaties. De lijsten maken onderdeel uit van afspraken tussen Nederland en Rusland over de acceptatie van Plantkeur door Rusland. Rusland gebruikt de lijst om de uitgifte van invoervergunningen te koppelen aan de exporteur.


De NAO stuurt halfjaarlijks de lijst naar de NVWA. De NVWA stuurt de lijst door naar de Russische autoriteiten. De ingangsdata van de halfjaarlijkse lijst is 1 maart of 1 oktober. Het kan echter enige tijd kosten voordat de lijst bij alle lokale autoriteiten in Rusland bekend is. De bedrijven die nieuw aan de lijst toegevoegd zijn, zijn vet afgedrukt.

Meer in deze categorie: « Contact NAO Hygiënecode »