NAO-Proj200x65
 
 lege cel lege cel
pcc180x120
 

 

 

 

  

CIPC Protocol schoonmaak

De Europese aardappelketen heeft een handleiding opgesteld voor het reinigen van bewaarschuren van chloorprofam. De handleiding bundelt de huidige kennis over reiniging van chloorprofam en is gebaseerd op onderzoek in Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Nederland. De handleiding ondersteunt telers met bewaarschuren in het bereiken van maximale reductie van residuen van chloorprofam. Aanleiding is het verbod op kiemremmingsmiddelen met chloorprofam vanaf 31 juli 2020. Telers dienen alle bewaarschuren met een ‘chloorprofam-verleden’ te reinigen voordat ze de oogst 2020 inschuren.

 

Concreet zijn de volgende materialen beschikbaar voor telers:


1. Schoonmaak Handleiding Chloorprofam  - Dit document beschrijft de belangrijkste principes en adviseert stappen om de reiniging zo goed mogelijk uit te voeren.

 

2. Schoonmaak Infographic Chloorprofam - Dit is een visuele weergave van de Handleiding, met de nadruk op hotspots waar chloorprofam-residuen zich kunnen concentreren. 

 

3. Schoonmaak Checklist Chloorprofam - Deze checklist is een hulpmiddel voor telers om hun schoonmaakactiviteiten bij te houden en na het schoonmaken met de afnemer (en controlerende instanties) te delen.

 

4. Schoonmaak Inspectie Handleiding Chloorprofam - Door te verwijzen naar afbeeldingen die echte situaties weergeven, helpt de visuele inspectierichtlijn telers om te controleren of er goed is gereinigd.